Numar de telefon

0770.760881, 0771.663976

Mail

contact@boweniasi.ro

Program de funcționare

Marti - Miercuri: 08:00 - 19:00

Buna ziua,

numele meu este Demetra Axinte, sunt medic primar pediatrie – specialist neonatologie si nu in ultimul rand Terapeut Bowen. Va voi prezenta astazi cazul unei fetite de 3,5 ani care vine la noi la cabinet la recomandarea unor amici – poate o ajutam noi mai mult decat a putut sa o faca medicina (paradox:  eu, neonatolog care ma ocup de astfel de copii sa fac mai mult decat am facut pana acum???).

Din fisa ei  descoperim ca este  un copil obtinut  greu, dintr- o sarcina cu multiple probleme (hipertensiune, restrictie de crestere intrauterina de la 24 saptamani de sarcina) care se naste prematur la 32 saptamani . Starea ei de sanatate in maternitate a fost grava necesitand respiratie asistata artificial 1 luna si spitalizare ulterior inca 2 luni.

Medicina s-a luptat mult sa o tina in viata dar cu multe sacrificii si de la varta de 1 an provocarile pentru familie aveau sa continue venind  cu diagnosticul de autism.
Cu frica am inceput sedintele de terapie bowen.

A fost grea apropirea de micuta, primele sedinte durau in medie intre 1 si 1, 5 ore.

Ne-am inarmat cu rabdare, cu jucariile Dalilei cu carti si creioane de colorat, cu o salteluta de lucru – care ulterior a devenit “covorasul fermecat” pentru pacienta noastra.

Desi s-a supus greu, fetita a inteles repede ca-i face bine terapia, o cerea ea fie mai repede fie  zicea ca nu vrea, impresionanta fiind situatia cand intr-o noapte s-a trezit cu febra si-a luat papuceii in mana si i-a cerut mamei sa o aduca la terapie.

Incet incet, cam dupa 10 sedinte am ajuns si la etapa normala de lucru de 40 minute/sedinta cu copil intins complet pe covoras. Tot dupa sedinta a 10-a mi-a impartasit cum e sa comunici in Aramaica veche si m-a delectat cu limbajul ei timp de  cam 3-4 sedinte, dupa care a inceput sa vorbeasca romaneste corect gramatical si articulat.
La sedinta 12 parintii se prezinta la reevalurea ei anuala unde neurologul si neuropsihiatrul infantil decid: Copil normal neuro – psihiatric cu rare elemente de autism. Cel mai inaltator sentiment a fost cand mica noastra prietena le-a povestit celor din comisie ca ea face terapia ABA pentru copii speciali dar mai face si o terapie cu pupici in fiecare marti!

Protocolul s-a incheiat, pe noi doua ne leaga o prietenie aparte iar micuta noastra este un copil vesel fericit si afectuos care trece periodic pe la cabinet pentru a imparti pupici tuturor.

Se stie clar: cu rabdarea treci marea dar ar fi bine sa se stie ca prin Terapia Bowen medicina capata noi perspective reale!!!

Atasam acestui articol mesajul mamei:

„Datorita terapiei Bowen fetita mea este mult mai atenta, mai concentrata in activitati si cu mult mai multa rabdare. Terapia Bowen i-a imbunatit mult si calitatea somnului. Daca inainte adormea foarte tarziu si cu multa lupta de convingere, iar in timpul noptii somnul era destul de agitat dupa cateva sedinte de terapie somnul ei a devenit mai profund si odihnitor. Multumim din suflet ca am descoperit terapia si beneficiile ei prin Mona (asa cum ii spune fetita mea doamnei Demetra Axinte). Datorita blandetii si gingasiei doamnei doctor Alexandra a simtit terapia bowen ca pe un masaj de pupici. Vom reveni curand la o noua sesiune de terapie.”


Multumim din suflet,
Alexandra si Ramona