Numar de telefon

0770.760881, 0771.663976

Mail

contact@boweniasi.ro

Program de funcționare

Marti - Miercuri: 08:00 - 19:00

Terapia Bowen este o tehnică holistică de vindecare care utilizează mișcări delicate aplicate pe anumite puncte ale corpului pentru a stimula mecanismele naturale de vindecare și pentru a restabili echilibrul intern. Aceasta terapie este deosebit de eficientă în abordarea traumei instalate în corp datorită modului său unic de acțiune. Iată cum acționează terapia Bowen asupra traumei:

1. Stimularea sistemului nervos parasimpatic

Terapia Bowen activează sistemul nervos parasimpatic, care este responsabil pentru starea de odihnă și digestie, și contrabalansează răspunsul de luptă sau fugi asociat cu traumele. Aceasta ajută la calmarea corpului și a minții, reducând nivelul de stres și anxietate și permițând organismului să se relaxeze și să se regenereze.

2. Eliberarea tensiunilor musculare și fasciale

Trauma poate cauza tensiuni cronice și contracturi în mușchi și țesuturi fasciale. Mișcările delicate și precise din terapia Bowen ajută la eliberarea acestor tensiuni și la restabilirea mobilității și flexibilității țesuturilor. Aceasta eliberare fizică poate, de asemenea, să elibereze emoțiile și amintirile stocate în aceste țesuturi tensionate.

3. Restabilirea echilibrului energetic

Terapia Bowen ajută la restabilirea echilibrului energetic în corp prin stimularea punctelor specifice care influențează fluxul de energie. Aceasta poate ajuta la eliberarea blocajelor energetice cauzate de traume și la restabilirea unui flux armonios de energie, contribuind astfel la vindecarea emoțională și fizică.

4. Dezactivarea răspunsului de supraviețuire

Trauma poate menține corpul într-o stare continuă de alertă, în care sistemul nervos rămâne blocat în modul de supraviețuire. Terapia Bowen ajută la dezactivarea acestui răspuns prin inducerea unei stări de relaxare profundă. Acest lucru permite sistemului nervos să se reseteze și să se recalibreze, permițând corpului să se vindece și să funcționeze normal.

5. Promovarea autoreglării și autoreparării

Terapia Bowen stimulează capacitatea naturală de autoreglare și autoreparare a corpului. Prin mișcările sale blânde, terapia trimite semnale la creier pentru a ajusta și corecta dezechilibrele și disfuncțiile din corp. Acest proces ajută la vindecarea traumei prin încurajarea corpului să își reia funcțiile normale și să elimine modelele de răspuns disfuncționale.

6. Susținerea eliberării emoționale

Terapia Bowen nu doar că tratează simptomele fizice ale traumei, ci și facilitează eliberarea emoțiilor asociate. Mișcările blânde și ritmice induc o stare de siguranță și confort, permițând pacienților să elibereze emoțiile reținute și să proceseze traumele într-un mediu sigur și suportiv.

Concluzie:

Terapia Bowen acționează asupra traumei instalate în corp prin stimularea sistemului nervos parasimpatic, eliberarea tensiunilor musculare și fasciale, restabilirea echilibrului energetic, dezactivarea răspunsului de supraviețuire, promovarea autoreglării și autoreparării și susținerea eliberării emoționale. Această terapie holistică și non-invazivă ajută la restabilirea echilibrului fizic și emoțional, oferind o cale eficientă de vindecare a traumelor și de îmbunătățire a stării generale de bine.

Articole recomandate

Lasă un comentariu