Numar de telefon

0770.760881, 0771.663976

Mail

contact@boweniasi.ro

Program de funcționare

Marti - Miercuri: 08:00 - 19:00

Hirudoterapia reprezinta o metoda de tratament a diferitor afectiuni prin aplicarea pe anumite zone ale corpului uman a lipitorilor din specia hirudomedicinalis. 

Lipitorile sunt aplicate pe diferite regiuni ale corpului,pe punctele biologic active, in funcție de patologie. Imediat dupa mușcătură, lipitoarea anesteziază rana, injectând secretul glandei salivare în organismul uman.

Astfel, încă din momentul în care lipitoarea începe să sugă sângele, începe să aiba loc acţiunea terapeutică asupra organelor suferinde, manifestată prin: normalizarea microcirculaţiei, înlăturarea spasmelor vasculare, calmarea durerilor. În acelaşi timp, scade potenţialul de coagulare, ceea ce duce la o alimentare mai bună a ţesuturilor şi, ca rezultat, la lichidarea procesului patologic. Concentraţia de toxine din sânge dupa o ședința de hirudoterapie scade de circa zece ori.

Efectul terapeutic al lipitorilor :

Efectul mecanic și depurativ este explicat prin faptul că, lipitorile aplicate, prelevă o anumită cantitate de sange, iar corpul uman este obligat să ”fabrice” urgent aceeași  cantitate de sange NOU, curat. Așadar se întâmplă o fluctuație de volum, dar și una de conținut.

Efectul vibrațional În 2001 a fost descoperită o altă acțiune terapeutică a lipitorilor: ele generează un ultrasunet biologic intermitent, pe o frecvență de la 40 la 250 de megahertzi. care stimulează potențialul de membrană al celulei umane . Astfel s-a tras concluzia că vibrațiile restabilesc câmpul energetic, inclusiv culorile aurei.
Lipitorile au și o puternică acțiune antibacteriană. Nici în prezent nu se știe de ce  locul inciziei rămâne steril 48 de ore, și nici o bacterie nu poate să pătrundă pe-acolo în organism. Pe toata perioada sangerarii, zona aceea ramane curata, nu se poate infecta!, care stimulează potențialul de membrană al celulei umane.

Efectul chimic –. Ca și substanță activă din lipitoare, de primă importanță este hirudina  – cel mai puternic anticoagulant cunoscut la ora actuală în medicină. Trebuie să se știe că saliva lipitorilor conține 45% hirudină!  Hirudina este o puternică substanţă bioactivă, care contine 65 de aminoacizi, având capacitate antiinflamatorie, cu efect anestezic, dezinfectant. Hirudina îmbunătăţeşte microcirculaţia sângelui în ţesuturi şi în locul patologic.

Lipitorile vii mai conține și acid hialuronic natural, care este cu mult mai eficient decât cel realizat prin sinteza, în fabricile de medicamente! Cel natural are o acțiune mai largă, structura musculară ligamentară și structurală să fie mai elastice.

 Efectul reflexogen -Terapia cu lipitori are un efect reflexogen foarte puternic, declanșat în exact momentul când lipitoarea face incizia. Din acest motiv, lipitorile se aplică în locurile cunoscute în acupunctură pentru deblocarea meridianelor energetice.

Rezultate foarte bune cu hirudoterapie se obțin în:

boala varicoasă; tromboflebită; hemoroizi; hipertensiune arteriala; migrenă; ateroscleroză; stenocardie; hernii discale; afectiuni ginecologice; infertilitate; prostatită; artrite; hepatite ș.a.

Lipitorile nu se vor aplica în cazuri de :

hemofilie; diateze hemoragice; trombocitopenii; coagulopatii; anemie severă; neoplasme; ictus cerebral hemoragic; dereglări psihice; graviditate; ciclu menstrual; stări alergice sau intoleranţă individuală la lipitori.

Pret: 30 RON (pret pe lipitoare)